Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sobras de pão
- 10 g coentros
- 1 alho
- 300 g água
- 12 - 14 ostras médias limpas
- 50 g vinho branco
- 50 g manteiga
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 172 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2 godz. 50 min
Salada de ovas
40 min
Arroz de lingueirão
3 Std.
Arroz de lingueirão
2 Std. 35 Min
Ovas com alho e malagueta
35 min
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Lingueirão à Bulhão Pato
2 Std. 20 Min
Cozer 1000 g de mexilhão
30min
Recheio de sapateira
1u. 15min
Sapateira recheada
5 min
Amêijoas à Bulhão Pato
2 Std. 40 Min