Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 100 g bacon em cubos
- 40 g azeite
- 600 g couve-flor, so os floretes (2-3 cm aprox.)
- 600 g água
- 2 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta branca
- 500 g filetes de bacalhau fresco s/ pele cortados em pedaços (3-4 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1438 kJ / 344 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa marroquina de cenoura
40 Min
Creme de grão e couve-flor assados
35 min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 min
Creme de cenoura e gengibre
35 min
Creme de brócolos e couves-de-bruxelas
50 Min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35 min
Creme de couve-flor com floretes assados
45 Min
Sopa picante de couve-flor
30min
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50 Min
Creme de ervilhas e hortelã
35 min
Creme de castanhas
30min