Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Kerbel, ohne Stiele (10 g)
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele (10 g)
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 200 g durchwachsener Speck, geräuchert, in kleinen Würfeln
- 100 g Sahne
- 30 g Apfelessig
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 681 kJ / 163 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuter-Vinaigrette
15 min
Kartoffel-Dressing
30 min
Lauwarmer Spargelsalat mit Reibekuchen
1h 40min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30 min
Rheinischer Wurstsalat
1 Std. 15 Min
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1 Std. 15 Min
Kartoffelsalat für Eilige
45min
Saure-Sahne-Vinaigrette
10 dk
Speck-Kartoffel-Salat
3h
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2 Std.
Senf-Joghurt-Dressing
10 dk
Salatsauce für Blattsalate
10 dk