Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Mu-Err-Pilze, getrocknet (siehe Tipp)
- Wasser zum Einweichen
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, ggf. entkernt
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g neutrales Öl
- 100 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (1 cm)
- 10 g Sojasauce
- 10 g Austernsauce
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 327 kJ / 78 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 min
Misosuppe mit Gemüse
40min
Scharfe Garnelensuppe
35 min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1h
Vietnamesische Nudelsuppe
1h 20min
Asiatisches Shiitake-Gemüse
30 min
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15 min
Asiatische Curry-Champignon-Suppe
25 min
Udon-Nudeln mit Garnelen
30 min
Pekingsuppe
45 min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen (清炒四季豆)
20 min
Bihunsuppe
45 min