Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Rinderbeinscheiben (insgesamt ca. 1000 g)
- 40 g Öl
- 100 g Zwiebeln, geachtelt
- 90 g Möhre, in Scheiben
- 30 g Sellerie, in Stücken
- 50 g Porree, nur das Weiße, in Ringen
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Rotwein, trocken
- 1000 - 1200 g Rinderfond (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 5 Pimentkörner
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 3864 kJ / 924 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Bernerplatte
1h 15 min.
Rinderfilet mit Kartoffelgratin und Senfbutter
1h 45 min.
Apfel-Pulled-Pork
8 godz. 20 min
Coq au vin
2h
Sauce Béarnaise
40 min.
Skrei mit Muschelragout
1h 45 min.
Muscheln in Weissweinsud
35min
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2h 15min
Pochiertes Ei mit Feldsalat und Senfvinaigrette
1h 15 min.
Sous-vide-Rinderfilet mit Süßkartoffelpüree und Marsala-Sauce
2h 20min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1h 30 min.
Rinderfilet Sous-Vide für sechs
1h 30 min.