Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Entenbrust à l’orange
- 2 Entenbrustfilets mit Haut (ca. 250–350 g, 3 cm dick)
- ¼ TL Salz
- ⅛ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1850 g Wasser
- 1 Orange, vorzugsweise Bio, klein, in Scheiben (3–5 mm)
-
1
gestr. TL Ascorbinsäure
lub 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (von einer 1/2 Zitrone)
Orangenzabaglione
- 40 g Orangensaft
-
½
TL Gemüsebouillon Paste
lub ½ Würfel Gemüsebouillonwürfel - ⅛ TL Salz
- 2 Prisen weisser Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
- 3 Eigelbe
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Glasierte Karotten mit Honig
1h 20min
Ossobuco sous-vide
13h
Apfel-Pulled-Pork
8h 20min
Sauce béarnaise
20min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Sauce Hollandaise
15min
Schweinsfilet im Speckmantel mit Grillbutter
1h 45min
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50 min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 godz. 30 min
Slow Cooking Lammcurry mit Gurken-Minz-Couscous
9 Std.
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2 godz. 15 min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2h 20min