Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 85 g Olivenöl
-
½
TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
lub ½ TL Chiliflocken, getrocknet, nach Geschmack - 1000 g Miesmuscheln, frisch, gereinigt
- 200 g Tomaten, frisch oder aus der Dose, gehackt
- 100 g Weißwein, trocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muscheln nach Seemannsart
30min
Lamm mit Spargel-Erdäpfel-Püree
5 Std.
Glasiertes Schweinefleisch auf Vermicelli
1h 20 min
Gedünstetes Asia-Gemüse
15 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min
Spaghettini mit Muschelsauce
1h 5min
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2h 20min
Lammragout
1 Std. 45 Min
Muscheln in Weissweinsud
35 min
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2u. 15min
Nackensteaks mit Estragon-Senfbutter
2 godz.
Muscheln in Weißweinsud
35 min