![Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45653F6E-4036-4EF5-8F35-2CA3B5CFFEF0/Derivates/4ed3be06-269b-493f-a564-62caaf540080.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 85 g Olivenöl
-
½
TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
lub ½ TL Chiliflocken, getrocknet, nach Geschmack - 1000 g Miesmuscheln, frisch, gereinigt
- 200 g Tomaten, frisch oder aus der Dose, gehackt
- 100 g Weißwein, trocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menü: Lamm mit Rosmarinsauce, Gemüse der Saison, Cookie-Beeren-Trifle
1h 25min
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2h 20min
Glasiertes Schweinefleisch auf Vermicelli
1 godz. 20 min
Rindfleisch-Pie mit Bier
1 Std. 40 Min
Nudelteig
1h
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45 min
Geschmortes Kalbsragout
2 godz. 10 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2h 30min
Muscheln in Weissweinsud
35min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min
Spaghettini mit Muschelsauce
1u. 5min