Urządzenia i Akcesoria
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli plus 1-2 szczypty
-
15 g oliwy z oliwek
-
40 g kaszy bulgur
-
50 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
60 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
1 szczypta papryki wędzonej, mielonej
-
1 szczypta oregano, suszonego
-
1 szczypta czosnku, granulowanego
-
70 g awokado (½ szt.), pokrojonego w 3 mm plastry
-
60 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
40 g jogurtu naturalnego
-
1 szczypta kurkumy, mielonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2782.3 mg
Białko
14.4 g
Kalorie
1826.4 kJ /
436.5 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
15.7 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
59.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 dk
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 dk
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2sa 35 dk
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 dk
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 dk
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 dk
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 dk
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 dk
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 dk
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 dk
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 dk
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 dk