
Urządzenia i Akcesoria
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
wody1000 g
-
soli plus 1-2 szczypty1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek15 g
-
kaszy bulgur40 g
-
marchewki pokrojonej w 3 mm plastry50 g
-
pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry60 g
-
papryki wędzonej, mielonej1 szczypta
-
oregano, suszonego1 szczypta
-
czosnku, granulowanego1 szczypta
-
awokado (½ szt.), pokrojonego w 3 mm plastry70 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej60 g
-
jogurtu naturalnego40 g
-
kurkumy, mielonej1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.5 kcal /
1826.4 kJ
Białko
14.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
15.7 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
2782.3 mg