![Nel giardino zen Nel giardino zen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/711dd6c8-f89c-44bd-b341-710005ee9dcf/Derivates/6bb7badd-6446-426e-9e7a-21955a17bee9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla nera
- 250 g di farina tipo 00
- 60 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 20 g di carbone vegetale
- 20 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Maionese all'ostrica
- 200 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di succo di limone
- ½ cucchiaino di sale
- 4 ostriche
Crema di piselli e capesante
- 550 g di acqua
- 200 g di piselli freschi o congelati
- 6 capesante
- 6 fette di lardo, preferibilmente di Colonnata, sottili
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 8690 kJ / 2077 kcal
- Białko
- 39.9 g
- Węglowodany
- 124.9 g
- Tłuszcz
- 156.9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini ai carciofi
1u.
Insalata di cetrioli e germogli d soia verde
Brak ocen
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
25 Min
Tagliatelle di calamaro sottovuoto
35 Min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1u.
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 Min
Bisque
2 Std.
Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano
1u.
Fonduta
8h 20min
Brandacujun
45 Min