Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di prugne secche denocciolate
- 30 g di uvetta
- 30 g di gherigli di noci
- 50 g di mandorle pelate
- 50 g di zucchero
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua calda (non bollente)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 362 kJ / 87 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortellini in brodo (senza glutine)
2sa
Pane croccante di grano saraceno e semi
1 Std. 30 Min
Bussolà alla vicentina
1h
Focaccine con crema di mele e crumble
2sa
Plumcake datteri, mele e noci (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Òss de mòrd (Ossa da mordere)
1 Std. 30 Min
Ghee
20 min
Cookies noci e avena (senza glutine)
1h
Confettura di prugne e mele
1h
Treccine allo yogurt
6h 30 min
Biscotti al cocco (senza glutine)
30 Min
Impasto per pizza integrale
2sa