![Sarde in saor Sarde in saor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7080ddce-6bb9-4821-bdff-ade3feb16f43/Derivates/0aa72d9a-887c-4eb2-a036-4e05bb681dc5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di sarde fresche, pulite, aperte a libro
- farina tipo 00 q.b.
- olio di arachidi q.b. per friggere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di cipolle bianche, a fette sottili
- 160 g di aceto bianco
- 10 g di zucchero di canna
- 30 g di pinoli sgusciati
- 60 g di uvetta sultanina, ammollata 10 minuti in acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1.2 mg
Alternatywne przepisy
Sarde in saor
25 Std.
Capesante ai funghi porcini
1sa 20 dk
Datteri farciti al mascarpone con melagrana e arancia
1 Std.
Torta con uva fragola
1h 40min
Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi
35 Min
Crêpes al radicchio e carciofi
1h 50min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1 godz. 30 min
Peperoni ripieni alla barese
55 dk
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 godz. 30 min
Risotto con fegatini di pollo
40 Min
Caponata alla catanese
1 Std.
Salsa verde "Bagnet"
15 dk