Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di farina tipo 00
- 60 g di burro a pezzi
- 60 g di latte
- 1 uovo
- 4 - 5 foglie di basilico fresco + q.b. per servire
- 16 g di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 915.2 kJ / 218.7 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 170.7 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di broccoli
1h
Barrette frozen pistacchio, pesche e lamponi
5h 10min
Crostata salata multicolore
1h
Cheesecake al Varoma
3h
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10 min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Cheesecake al cioccolato al Varoma
1h
Rotolo ai piselli
50min
Cheesecake al pesto genovese
9 godz.
Frittatine muffin al forno
1h
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2h 30min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min