Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di farina tipo 00
- 60 g di burro a pezzi
- 60 g di latte
- 1 uovo
- 4 - 5 foglie di basilico fresco + q.b. per servire
- 16 g di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 915.2 kJ / 218.7 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 170.7 mg
Alternatywne przepisy
Tortini mandorle e more
55 min
Crostata salata multicolore
1h
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 Min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd (TM6)
3 Std. 40 Min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 Std. 10 Min
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1h
Tortilla di patate (vegana)
30min
Panini ai semi al Varoma
2h 30min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Tortilla di patate al vapore
45min
Treccine allo yogurt
6h 30min
Crema di panzanella
40p