Scones salati al basilico e crema di ricotta

Scones salati al basilico e crema di ricotta

3.6 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
10 pezzi

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di farina tipo 00
  • 60 g di burro a pezzi
  • 60 g di latte
  • 1 uovo
  • 4 - 5 foglie di basilico fresco + q.b. per servire
  • 16 g di lievito istantaneo per torte salate
  • 1 pizzico di sale
  • 250 g di ricotta fresca ben scolata dal siero

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 218.7 kcal / 915.2 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 20.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 170.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...