Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 600 g water
- 250 g lamb, cut into cubes
- 4 tsp dried oregano
- 80 g olive oil
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- 2 garlic cloves
- 2 carrots, cut into pieces
- 2 celery stalks, trimmed and cut into pieces
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 60 g tomato passata
- 20 g Worcestershire sauce
- 800 g canned butter beans, (2 cans), rinsed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5373.2 kJ / 1284.2 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 97.8 g
- Tłuszcz
- 75.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 24.3 g
- Sód
- 641.3 mg
Alternatywne przepisy
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 Min
Beef spezzatino
1h 45min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Sausage and butter bean winter stew
25 Min
Mexican cottage pie
1 Std. 30 Min
Apricot chicken risotto
30min
Bolognese sauce
40min
Shepherd's pie
55 min
Chicken and pesto risoni
35min
Chicken cacciatore
50min
Sausage ragu with orecchiette
1 Std.
Irish stew
1 Std. 30 Min