Shepherd's pie with butter bean mash

Shepherd's pie with butter bean mash

4.2 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • Parmesan cheese crust removed and cut into cubes (3 cm)
    40 g
  • water
    600 g
  • lamb cut into cubes
    250 g
  • dried oregano
    4 tsp
  • olive oil
    80 g
  • sea salt plus extra to taste
    1 pinch
  • ground black pepper plus extra to taste
    1 pinch
  • garlic cloves
    2
  • carrots cut into pieces
    2
  • celery stalks trimmed and cut into pieces
    2
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    4
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • tomato passata
    60 g
  • Worcestershire sauce
    20 g
  • canned butter beans (2 cans), rinsed and drained
    800 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1284.2 kcal / 5373.2 kJ
Białko 57.4 g
Tłuszcz 75.7 g
Węglowodany 97.8 g
Błonnik 24.3 g
Tłuszcz nasycony 21.3 g
Sód 641.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...