Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g celery, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 carrot (approx. 170 g), cut into pieces (2 cm)
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 50 g olive oil
- 250 g pork mince (coarsely minced - see Tips)
- 250 g beef mince (coarsely minced - see Tips)
- 1 fresh bay leaf
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 1 tbsp dried oregano
- 50 g red wine
- 100 - 150 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for serving (optional)
- 100 g Parmesan cheese, grated, for serving (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2500 kJ / 597.5 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 512.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 min
Butter chicken
55 min
Bolognaise sauce for two
20min
Boiled rice
25 min
Chicken pesto pasta
30 min
Shepherd's pie
55 min
Poached eggs
25 min
Mashed potatoes
40 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Spaghetti carbonara
35 min
Lasagne bolognese
2h 30 min
Boiled eggs
20min