Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 1 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 120 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces, plus extra for garnishing
- 3 tsp olive oil
- 1200 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 - 70 g tamari, to taste
- 500 g skinless chicken breast fillets, cut into thin slices (6 x 1 cm)
- 300 g sweet corn cobs, kernels only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 749 kJ / 178 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2054.2 mg
Alternatywne przepisy
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Shepherd's pie
55 min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 Min
Tuna mornay
45 Min
Chicken cacciatore
50 min
Quick chicken curry
35 Min
Butter chicken
55 min
Pumpkin soup
30min
Mashed potatoes
40 Min
Chicken and cashews
55 min
Apricot chicken risotto
30min
Chicken and almond stir-fry
30min