Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 1 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 120 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces, plus extra for garnishing
- 3 tsp olive oil
- 1200 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 - 70 g tamari, to taste
- 500 g skinless chicken breast fillets, cut into thin slices (6 x 1 cm)
- 300 g sweet corn cobs, kernels only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 749 kJ / 178 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2054.2 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1 godz.
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Chicken and cashews
55 min
Butter chicken
55 min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Quick chicken curry
35min
Apricot chicken risotto
30min
Shepherd's pie
55 min
Pumpkin soup
30min
Mashed potatoes
40min
Chicken cacciatore
50min
Chicken and almond stir-fry
30min