![Pork in green pepper and cognac sauce Pork in green pepper and cognac sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cbacce6a-6a18-4456-877d-6acd8da377ac/Derivates/1e14f7b9-6d77-4a65-a475-f7cdf38ef42e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 brown onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g vegetable oil
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 800 g pork medallions (3 cm thick)
- 150 g cognac
- 2 tsp green peppercorns, drained
- 600 g water
- 2 tsp stock paste of choice
- 200 g crème fraîche
- 1 tsp sweet paprika
- 35 g gluten free cornflour
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 250 g button mushrooms
- 1 bunch fresh chives, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2081.7 kJ / 495.7 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 914.4 mg
Alternatywne przepisy
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2h 20 min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Seafood con arroz
45min
Pork fillet with mustard
35min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Pork belly with spring onions
1 Std. 10 Min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20 min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1h 30min
Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce
3h 15min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 Min
Pea and ham soup
2h 20 min