Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 brown onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g vegetable oil
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 800 g pork medallions (3 cm thick)
- 150 g cognac
- 2 tsp green peppercorns, drained
- 600 g water
- 2 tsp stock paste of choice
- 200 g crème fraîche
- 1 tsp sweet paprika
- 35 g gluten free cornflour
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 250 g button mushrooms
- 1 bunch fresh chives, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2081.7 kJ / 495.7 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 914.4 mg
Alternatywne przepisy
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10 min
Peking-style duck pancakes
8 godz. 50 min
Pork fillet with mustard
35 Min
Mushroom and white wine cream sauce
30 min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1j 30 menit
Cedar-wrapped pork with rosemary
40 min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45 Min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1j
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Cranberry and Camembert stuffed chicken
45 Min