Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 173.5 mg
Alternatywne przepisy
Caramel, date and walnut bundt
1 godz. 15 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Chocolate fondants
30 min
Chocolate pecan pie
1 Std. 55 Min
Café de Paris butter
25min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Camembert with cranberries and almonds
30 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Santiago cake
1 godz. 20 min
Almond and pear tart
40min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.