Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
No-roll cheese pastry
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces
- 120 g plain flour, plus extra to dust
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 2 pinches sea salt
- 1 egg, separated
- 20 g water
Broccoli
- 250 g water
- 200 g broccoli, stem trimmed and sliced, broccoli head cut into small florets
Filling
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 30 g pine nuts
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 garlic clove
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 80 g sun-dried tomatoes
- 100 g goats cheese, crumbled
- 80 g milk
- 80 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1891.9 kJ / 452.2 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 394.1 mg
Alternatywne przepisy
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Three Cheese and spinach lasagne (Diabetes)
1h 30min
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 min
Berry and polenta porridge
20 min
Welsh Anglesey eggs
1h
Turkey pasta in a creamy mushroom sauce
45min
Salt-free arrabbiata sauce
25 min