Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 150 g de beurre, et un peu pour le plat
- 4 œufs
- 2 pincées de sel
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de sucre en poudre
- 600 g de poires
- 50 g de sucre roux
- 50 g d'amandes émondées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2726.3 kJ / 653.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 420 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux poires
50min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Tarte à l'abricot et aux cacahuètes
1 Std. 15 Min
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min
Tarte à la marmelade d'oranges
2h
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55min
Cake aux abricots et au citron
55min
Gâteau aux noix
45min
Gâteau noix-chocolat
2h 45min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min