Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 150 g de beurre, et un peu pour le plat
- 4 œufs
- 2 pincées de sel
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de sucre en poudre
- 600 g de poires
- 50 g de sucre roux
- 50 g d'amandes émondées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2726.3 kJ / 653.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 420 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux abricots façon crumble
3 Std. 20 Min
Cake aux abricots et au citron
55 min
Gâteau aux poires
50min
Tarte aux abricots et au nougat
2 Std. 20 Min
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24h
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Gâteau super pomme
55 min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3 Std. 35 Min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 Std. 30 Min