Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de sel
- 200 g de farine de châtaigne
- 300 g de farine de blé, type 55, et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 320 g d'eau
- 100 g de châtaignes cuites et pelées
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain aux noix
3sa 15 dk
Pain de seigle
5 Std.
Petits pains au muesli
1hod. 40min
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain à la farine d'épeautre
3sa
Pain aux châtaignes
3h 45min
Pain aux algues
2h 45 min
Pains au maïs
3 godz. 20 min
Pain aux graines
5 Std.
Pain aux céréales
3 godz. 30 min