Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour la plaque
- 275 g de farine de blé, et un peu pour la plaque
- 30 g de gingembre frais
- 50 g de cassonade
- 1 c. à café rase de bicarbonate de sodium
- 1 œuf
- 275 g de lait demi-écrémé
- 45 g de sirop d'érable
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 850 kJ / 201 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Cookies à l'orange confite
35min
Cake aux poires très épicé
1h 10min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Cake orange-pavot
1h 15min
Ginger nuts
1h
Biscuits aux amandes
35min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1h 10min
Gâteau vapeur à l'orange
40min
Gâteau moelleux miel et cardamome
40min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Biscuits au citron
50min