Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 1 pâte feuilletée maison
- 2 c. à soupe de confit d'oignons maison (voir "Conseil(s)")
- 1 magret de canard fumé, coupé en cubes
- 80 g de noix grossièrement concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3856.7 kJ / 929.8 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 75.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1757.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œuf poché sauce poulette
35min
Timbale de poulet feuilletée
1h 10min
Roulé au jambon, chèvre et pommes de terre
1 godz.
Haricots blancs à la tomate et au chorizo, poisson vapeur et crème à l'orange
1 godz.
Flammekueche au chèvre et oignon rouge
1 Std. 55 Min
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5 min
Cigares de tartiflette
55min
Gratin dauphinois au pesto rouge et comté
1 godz.
Muffins courgette et saucisse farcis
40min
Tourte au camembert
3h
Filet mignon au chorizo et gratin dauphinois
1h 5 min