Bärlauch-Kartoffelpüree mit Senfbutter

Bärlauch-Kartoffelpüree mit Senfbutter

4.8 855 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Bärlauchblätter, frisch in groben Stücken
    50 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (2-3 cm)
    1000 g
  • Milch
    250 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Muskat
    1 - 2 Prisen
  • Sahne
    100 g
  • Senf, mittelscharf
    1 TL
  • süßer Senf
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 498 kcal / 2086 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...