Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Kartoffelpüree mit Senfbutter
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Bärlauchblätter, frisch in groben Stücken50 g
-
Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (2-3 cm)1000 g
-
Milch250 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Salz1 ½ TL
-
Muskat1 - 2 Prisen
-
Sahne100 g
-
Senf, mittelscharf1 TL
-
süßer Senf1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
2086 kJ /
498 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bärlauch
18 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bärlauchöl
15 min
Bärlauchbutter
10 min
Bärlauchcremesuppe
30 min
Spargel-Bärlauch-Risotto
35 min
Bärlauch-Käse-Sauce zu Nudeln
10 min
Bärlauch-Zabaglione
10 min
Bärlauch-Hollandaise
15 min
Bärlauchsuppe mit Lachs
30 min
Erdäpfel mit Avocado-Bärlauchcreme
55 min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 min
Bärlauchpaste
20 min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 min