Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 TL Fenchelsaat
- 500 g Fenchel, in Stücken
- 300 g Kartoffeln, in Stücken
- 30 g Öl
- 700 g Wasser
- 100 g Weißwein, trocken
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Sahne
- 100 g Stremellachs, in dünnen Scheiben oder fein zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1097 kJ / 262 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1 Std.
Rote-Rüben-Suppe
45min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1h 10min
Fenchel-Lachs-Suppe
35 min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30 Min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Fenchel-Maroni Suppe
35 min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 Min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 min