Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs

Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs

4.3 367 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Fenchelsaat
    1 TL
  • Fenchel in Stücken
    500 g
  • Kartoffeln in Stücken
    300 g
  • Öl
    30 g
  • Wasser
    700 g
  • Weißwein trocken
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Sahne
    200 g
  • Stremellachs in dünnen Scheiben oder fein zerzupft
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 1097 kJ / 262 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...