![Gratin di patate e sedano rapa con Emmental Gratin di patate e sedano rapa con Emmental](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ebe47651-36f4-48ae-934d-bb1addb07fb1/Derivates/72cfee6f-831c-4800-a293-369153b6b8d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Emmental, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline
- 100 g di latte
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- 3 pizzichi di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe macinato
- 650 g di sedano rapa, a pezzi (3-4 cm)
- 500 g di acqua
- 650 g di patate a pasta farinosa, pelate e a cubetti (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1211.8 kJ / 289.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 382.3 mg
Alternatywne przepisy
Knodel
1小时
Pizzoccheri bianchi
55min
Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.
1h 10min
Bocconcini di broccoli e formaggio
1小时
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Crema di porri gratinata
50min
Lasagne di verza
2h 30min
Parmigiana di finocchi (vegan)
1h 25min
Spatzle alla curcuma con verza e salsiccia
40 分钟
Crespelle con radicchio e noci
2小时
Canederli al formaggio
1小时
Minestra di verze e patate
1小时