![Insalata di cardi alle erbe e pinoli Insalata di cardi alle erbe e pinoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8522D278-AD90-4F35-AD59-B10EFDA3E6EE/Derivates/7da83dea-0d9b-4a84-ba7d-05750350cf13.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pinoli sgusciati
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 mazzetto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di zenzero in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di limone
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- 4 cardi a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 535.5 kJ / 128 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30min
Stoccafisso con i porri
50 Min
Cardi gratinati
40 min
Sformato di cardi
1 Std.
Carciofi ripieni
50 Min
Seppie in zimino
40 min
Carciofi in agrodolce
30 Min
Carciofi all'aceto light
45 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Carciofi alla maremmana
40 min
Carciofi stufati
30 Min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 Min