Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pinoli sgusciati
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 mazzetto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di zenzero in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di limone
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- 4 cardi a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 535.5 kJ / 128 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 Min
Carciofi stufati
30 Min
Cardi gratinati
40 Min
Carciofi in agrodolce
30 Min
Tortino di cardi alla fiorentina
1 Std. 30 Min
Soufflè ai cardi al vapore
1小时 20 分钟
Zucchine tonde ripiene con porri e uvetta
1 Std. 30 Min
Vellutata di cardi con patate al timo
50 Min
Torta salata di cardi e funghi secchi
1h 55min
Sformato di cardi
1 Std.
Frittata con carciofi
40 Min
Radicchio in saor
3 Std. 45 Min