Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
Salsa di pomodoro
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di pomodori pelati a pezzi
- 150 g di acqua
- 5 - 6 foglie di basilico fresco, lavate
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 sedani rapa a fette
Friggere il sedano rapa
- olio di arachidi
Terminare la preparazione
- 250 g di mozzarella di bufala, a fette ben scolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1243.2 kJ / 297.2 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 436.5 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10 min.
Ribollita
2h 30min
Torta salata di grano saraceno con porri (senza glutine)
1 Std. 40 Min
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1h
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Parmigiana di finocchi (vegan)
1h 25min
Crema di porri in crosta
45 min.
Muffin salati alle puntarelle e cappuccio rosso
1h
Millefoglie vegetariana
1h 30 min.
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min.
Malfatti bergamaschi
40 min.
Lasagne alle verdure (vegan)
2h