Leek, chilli and chorizo sauce

Leek, chilli and chorizo sauce

4.5 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves peeled
    2
  • leek trimmed, white part only, well washed and cut into pieces (3 cm) - green part reserved
    1
  • fresh long red chillies deseeded if preferred, and cut into halves
    1 - 2
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • tomato passata
    500 g
  • water
    50 g
  • chorizo sausage (approx. 220 g), cut into thin slices
    1
  • fresh basil leaves torn
    2 sprigs
  • ground black pepper to taste
    2 pinches
  • cooked gnocchi to serve (see Tips)
    600 g
  • Parmesan grated, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 293.6 kcal / 1228.3 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 43.7 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 347.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...