![Chicken jalfrezi Chicken jalfrezi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8c24cd1e-5f6c-4d32-a59a-fed4e7d74b51/Derivates/8443cc02-1f26-4187-9891-deca4f35bba7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (3-4 cm)
- 5 g ground cumin
- 10 g ground coriander
- 5 g garam masala (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- ¼ tsp salt
- ground black pepper, to season
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, peeled and cut into slices
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 20 g oil
- 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g tomato paste
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- dried chilli flakes, to serve (optional)
- cooked rice or naan (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 569.4 kJ / 135.6 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 582.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef madras
1 godz. 30 min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Chicken tikka masala
1h 10min
Chilli con carne
40 min
Madras curry powder
15min
Bombay aloo
40 min
Chicken korma
45 min
Quick massaman beef curry
40 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Thai red chicken curry
30 min
Thai green chicken curry
30 min
Chicken korma with cashews
30 min