
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
16 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka300 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy60 g
-
mąki pszennej typu 650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu600 g
-
cukru50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cynamonu, mielonego2 łyżeczki
-
kardamonu, mielonego1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
jajko1
-
rodzynek140 g
-
kandyzowanych skórek pomarańczowych40 g
Pasta do krzyżyków
-
mąki pszennej typu 65040 g
-
cukru20 g
-
wody40 g
Glazura
-
cukru25 g
-
mleka45 g
-
marmolady pomarańczowej1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
240.2 kcal /
1005.6 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
43.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
139.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
3 godz.
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Brioszka z kulką
1 godz. 40 min
Wytrawne orzechowe scones
30 min
Angielskie scones
50 min
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.