Urządzenia i Akcesoria
Ciasto pomarańczowe z makiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 25 min
12 kawałków
Składniki
-
2 pomarańcze ekologiczne
-
190 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
40 g maku
-
25 g mleka
-
250 g cukru
-
3 jajka
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
60 g migdałów, mielonych
-
30 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.8 g
Kalorie
1506.5 kJ /
359.8 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Babka orzechowa
1 godz.
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Keks
2 godz. 30 min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 godz. 30 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Ciasto pomarańczowe
45 min