
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g koziego mleka (patrz wskazówka)
- 55 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Miękki ser kozi
- 1 - 2 szczypty soli, niejodowanej, do smaku (patrz wskazówka)
Ser kozi w ziołach
- 1 łyżka mieszanych ziół, suszonych
- 1 - 2 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2261.6 kJ / 538.5 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8 Std. 15 Min
Chrzan tarty podstawowy
10 Min
Musztarda
36 godz. 10 min
Majonez
5 Min
Marynowany ser typu feta
170h
Ser typu halloumi
29 Std.
Zakwas na żur
72 Std. 5 Min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 Std. 45 Min
Relish ogórkowy
1h 30 min
Lutenica
1 Std. 50 Min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3h 20 min