Urządzenia i Akcesoria
Miękki ser kozi w ziołach
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 18 godz.
250 g
Składniki
-
1000 g koziego mleka (patrz wskazówka)
-
55 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Miękki ser kozi
-
1 - 2 szczypty soli niejodowanej, do smaku (patrz wskazówka)
Ser kozi w ziołach
-
1 łyżka mieszanych ziół, suszonych
-
1 - 2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
377.8 mg
Białko
14.6 g
Kalorie
1187.5 kJ /
283.8 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
20.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 min
Ketchup
1 godz.
Majonez
5 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12 godz. 15 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min