Urządzenia i Akcesoria
Szafranowe bułeczki lussekatter
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
180 g mleka
-
65 g masła pokrojonego na kawałki
-
80 g cukru
-
½ łyżeczki nitek szafranu
-
400 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 g drożdży świeżych pokrusoznych
-
24 rodzynki
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.2 g
Kalorie
879.6 kJ /
210.1 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 godz. 50 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Ślimaczki makowe
2 godz. 30 min
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min