
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki z makiem i żurawiną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
220 g napoju ryżowego
-
100 g cukru
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki tortowej
-
80 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
80 g żurawiny, suszonej
-
80 g maku
-
70 g cukru
-
40 g kaszy manny
-
150 g napoju ryżowego
-
mąka tortowa do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
415.4 kcal /
1737.9 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
72.8 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
94.7 mg