Ślimaczki z makiem i żurawiną

Ślimaczki z makiem i żurawiną

4.7 123 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk

Składniki

Ciasto drożdżowe
  • 220 g napoju ryżowego
  • 100 g cukru
  • 40 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 500 g mąki tortowej
  • 80 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta soli
Nadzienie
  • 80 g żurawiny, suszonej
  • 80 g maku
  • 70 g cukru
  • 40 g kaszy manny
  • 150 g napoju ryżowego
  • mąka tortowa do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 415.4 kcal / 1737.9 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 72.8 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 94.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...