Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto drożdżowe
- 220 g napoju ryżowego
- 100 g cukru
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki tortowej
- 80 g margaryny, wegańskiej, miękkiej, pokrojonej na kawałki
- 1 szczypta soli
Nadzienie
- 80 g żurawiny, suszonej
- 80 g maku
- 70 g cukru
- 40 g kaszy manny
- 150 g napoju ryżowego
- mąka tortowa, do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1737.9 kJ / 415.4 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 72.8 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 94.7 mg
Alternatywne przepisy
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2h 50min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1hod. 15min
Chałka z kardamonem
2h 40 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 Std. 20 Min
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
2 Std.
Wieniec z makiem i morelami
1 Std. 30 Min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1hod. 15min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 Std. 10 Min
Kringel
2h 40 min
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min