Risotto cu sparanghel și șofran

Risotto cu sparanghel și șofran

3.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porții

Składniki

  • ceapă tăiată felii subțiri
    35 g
  • sparanghel verde tăiat bucăți (2 cm), fără partea lemnoasă
    350 g
  • ulei de măsline
    30 g
  • orez pentru risotto alb, tip Carnaroli (timp de gătire de 18 min.)
    320 g
  • vin alb, sec
    60 g
  • apă
    700 g
  • sare
    1 linguriță
  • fire de șofran (vezi recomandarea)
    1 linguriță
    1 pliculeț pudră de șofran
  • concentrat pastă de legume
    1 - 1 ½ linguriță
  • unt
    20 g
  • parmezan ras pentru servit

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 627 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1766 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 68.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...