Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 200 g ardei grași roșii, tăiați bucăți (2 cm)
- 170 g ceapă, tăiată felii
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1166 kJ / 278 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 9 mg
Alternatywne przepisy
Dovlecei sotați (200 g)
20 min
Paste fierte
20 min
Ceapă tocată
5 Min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 min
Paste cu legume
45 min
Ceai verde cu turmeric
20 min
Conopidă cu pesmet cu unt
40min
Băutura îndrăgostiților
Brak ocen
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Vinete sotate (200 g)
30 min
Nectar de fructe
10 Min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25 min