Ochsenbäckchen

Ochsenbäckchen

4.7 416 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    20 g
  • Zwiebeln geviertelt
    170 g
  • Möhren in Scheiben (2 cm)
    130 g
  • Sellerie in Scheiben (1 cm)
    70 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Wacholderbeeren
    1 TL
  • Piment
    1 TL
  • Lorbeerblätter
    2
  • Zucker
    1 TL
  • Rotwein, trocken
    100 g
  • roter Portwein
    100 g
  • Butterschmalz zum Braten
  • Ochsenbäckchen trocken getupft
    800 g
  • Rinderfond
    800 g
  • Wasser
    200 g
  • Sojasauce
    70 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
Sauce und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    120 g
  • Mehl
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 46 g
Kalorie 4054 kJ / 967 kcal
Tłuszcz 68 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...