Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le moule
- 400 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le moule
- 200 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 70 g de farine de seigle
- 125 g de yaourt nature
- 1 - 1 ½ c. à café bombée de sel
- 1 c. à café de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 736 kJ / 172 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain complet ultra-moelleux
2 Std. 15 Min
Pain de seigle
5 Std.
Pain complet rapide
1h 20 min
Pain vapeur à l'épeautre
1h 30min
Pain complet
5 Std.
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle
2h 40min
Pain Cocotte
3h
Pains de seigle à la banane
1h 45min
Pain de mie aux graines
6 Std.
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25 min