Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de faisselle égouttée (900 g non égouttée)
Le lemon curd
- 4 zestes de citron vert
- 150 g de sucre de canne blond
- 150 g de jus de citron
- 10 g de fécule de maïs
- 3 œufs, battus
Le cheesecake
- 50 g de beurre doux
- 150 g de biscuits au beurre, type petits-beurre
- 400 g de fromage frais, type St Morêt ou Philadelphia
- 55 g de sucre de canne blond
- 20 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2112.9 kJ / 504.8 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake fraise-ricotta
1h
Cheesecake fraise-citron vert
5h
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5h 30 min
Cheesecake avocat-citron vert
12u. 15min
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12u. 15min
Pannacotta au lemon curd
1h 45 min
Tiramisu pamplemousse et thé vert
3u. 30min
Cheesecake à la framboise
3u. 30min
Cheesecake citron-speculoos non cuit
4 Std. 45 Min
Cheesecake à la myrtille et au mascarpone
3u. 30min
Cheesecake aux pommes
3u. 30min
Cheesecake anglais au citron
13u. 20min