![Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta) Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9A6031C9-8F6F-4447-8657-53D46D2731EF/Derivates/A1F9A250-608C-47A0-AF7B-8E6C923C843A.jpg)
Wersje kompatybilne
Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g onions, cut in quarters
- 2 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 100 g canned crushed tomatoes
- 1000 g raw squid rings
- 3 portions squid ink (approx. 12 g), dissolved in a little water
-
200
g brandy
lub 200 g white wine - 50 g water (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 973 kJ / 234 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotus Seeds With Lily Bulb Dessert Soup
Nenhuma avaliação
Stir Fried Prawns with Dragon Well Tea (Longjing Tea Prawns)
4h 10min
Tom Yum Goong
30 min
Nasi Lemak
45 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25 min
Curry chicken
1 godz.
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Nyonya Steamed Fish
45 min