Urządzenia i Akcesoria
Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions
Składniki
-
onions cut in quarters350 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil50 g
-
canned crushed tomatoes100 g
-
raw squid rings1000 g
-
squid ink (approx. 12 g), dissolved in a little water3 portions
-
200 g white winebrandy200 g
-
water (opcjonalnie)50 g
-
salt1 tsp
-
ground pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
24 g
Kalorie
973 kJ /
234 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Flavours of Spain
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Char Kway Teow
15 Min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35 Min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1 Std. 40 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Nyonya Steamed Fish
45 Min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 Min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min