Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)
TM6 TM5 TM31

Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)

4.5 (4 oceny)

Składniki

  • 350 g onions, cut in quarters
  • 2 garlic cloves
  • 50 g extra virgin olive oil
  • 100 g canned crushed tomatoes
  • 1000 g raw squid rings
  • 3 portions squid ink (approx. 12 g), dissolved in a little water
  • 200 g brandy
    lub 200 g white wine
  • 50 g water (opcjonalnie)
  • 1 tsp salt
  • 1 pinch ground pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
973 kJ / 234 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy