Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 500 g high protein flour (bread flour), plus extra for dusting
- 2 ½ tsp salt
- 20 g milk powder
- 50 g caster sugar
- 2 tsp dried yeast powder
- 1 egg
- 25 g whipping cream
- 250 g water
- 50 g unsalted butter
Mochi and yam (taro root) filling
- 100 g glutinous rice flour
- 30 g cornflour (starch)
- 220 g fresh milk
- 75 g caster sugar
- 600 g water
- 250 g yam (taro roots), peeled and cut into pieces (2 cm)
- 50 g purple sweet potatoes, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter
-
20
g chicken floss
lub 20 g pork floss
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2761 kJ / 660 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 563 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2h 35 min
Pineapple Tarts
1h 30min
Killer Toast
2h
Kaya Kok (Kaya Puffs)
1h 10min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Super Soft Butter And Milk Buns
2u. 40min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 godz. 25 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Homemade chicken stock powder
1h 35 min