Urządzenia i Akcesoria
Balado Eggplant
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
eggplant cut in matchsticks (5 cm)450 g
-
water750 g
-
garlic cloves25 g
-
shallots50 g
-
red tomatoes cut in quarters200 g
-
fresh red chillies cut in halves85 g
-
vegetable oil40 g
-
red bird's eye chillies15 g
-
fresh kaffir lime leaves3
-
Indonesian red spice paste room temperature80 g
-
fresh lemon grass cut in halves, bruised1 stalk
-
sugar adjust to taste½ tsp
-
salt adjust to taste½ tsp
-
ground white pepper adjust to taste¼ tsp
-
lime juice only1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
400 mg
Białko
3 g
Kalorie
886 kJ /
213 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Culinary Heritage
9 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Beef Rendang
1 godz. 30 min
Spiced meatball soup (Bakso)
2 godz. 25 min
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
1 godz. 20 min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Begedil Daging
30 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15 min
Ayam Paprik
30 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min