Hot and Sour Pineapple Rice

Hot and Sour Pineapple Rice

4.0 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • medium-sized prawns cleaned and deveined, patted dry
    250 g
  • fish sauce
    2 tbsp
  • cooking oil
    60 g
  • garlic cloves
    3
  • yellow onions
    100 g
  • green capsicum deseeded
    30 g
  • red capsicum deseeded
    30 g
  • fresh lemongrass white part only, bruised
    3 stalks
  • parboiled basmati rice rinsed
    350 g
  • fresh pineapples cut in cubes (2 cm x 2 cm)
    100 g
  • water
    450 g
  • nam prik pao (Thai chilli paste)
    4 tbsp
  • sugar
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • chilli powder
    ½ tsp
  • fresh green limes juice only
    2
  • fresh coriander leaves only, to garnish
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2472 mg
Białko 21 g
Kalorie 2686 kJ / 642 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 90 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...