Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g medium-sized prawns, cleaned and deveined, patted dry
- 2 tbsp fish sauce
- 60 g cooking oil
- 3 garlic cloves
- 100 g yellow onions
- 30 g green capsicum, deseeded
- 30 g red capsicum, deseeded
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised
- 350 g parboiled basmati rice, rinsed
- 100 g fresh pineapples, cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 450 g water
- 4 tbsp nam prik pao (Thai chilli paste)
- 1 tsp sugar
- ½ tsp salt
- ½ tsp chilli powder
- 2 fresh green limes, juice only
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2686 kJ / 642 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 2472 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stir fried broccoli with carrot
15 Min
Lemon Chicken
25 Min
Curry Chicken
1 godz.
Oil-free honey chicken wings
50 min
Curry Fish
35min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 Min
Chai Buey
1hod. 45min
Umami Soup
1hod. 20min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Sweet And Sour Prawns
25 Min