Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g medium-sized prawns, cleaned and deveined, patted dry
- 2 tbsp fish sauce
- 60 g cooking oil
- 3 garlic cloves
- 100 g yellow onions
- 30 g green capsicum, deseeded
- 30 g red capsicum, deseeded
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised
- 350 g parboiled basmati rice, rinsed
- 100 g fresh pineapples, cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 450 g water
- 4 tbsp nam prik pao (Thai chilli paste)
- 1 tsp sugar
- ½ tsp salt
- ½ tsp chilli powder
- 2 fresh green limes, juice only
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2686 kJ / 642 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 2472 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Oil-free honey chicken wings
50 min
Spicy Black Pepper Chicken
50 min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Chicken Paste Cakes
50 min
Long Bean Rice
1h 10 min
Korean Ginseng Chicken
1h 10 min
Shallot Oil
25 min
Sambal Petai Prawns
20min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Homemade chicken stock powder
1sa 35 dk