Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz chicken leg quarters, skin on, bone in (approx. 2 legs), deboned
- 2 tsp light soy sauce
- ¼ tsp ground white pepper
- 3 large eggs
- 55 oz water, divided
- 2 tsp salt, divided
- 2 oz fresh ginger, to taste
- 2 garlic cloves
- 1 oz vegetable oil
- 11 oz rice
-
1
chicken stock cube
lub 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought -
2
pandan leaves (see Tip)
lub ½ tsp lemongrass paste - 1 ½ oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz potatoes, cubed
- 2 oz tomatoes, cut in wedges
- 4 oz carrots, cubed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2663 kJ / 637 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1488 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Macaroni ABC Soup
55min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Sambal Petai Prawns
20min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min