![Pork Trotter Jelly Pork Trotter Jelly](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f708a4a7-75b3-4299-8fb2-ccec2af69e12/Derivates/03a61e61-8187-467a-b57d-73f9291440ca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2300 g water
- 800 g pork trotter, with skin and bone, cut in pieces (3 cm)
- 250 g pig‘s skin, fat trimmed
- 15 g fresh ginger
- 2 cloves
- 1 star anise
- 1 bay leaf
- 20 g dark soy sauce
- 20 g oyster sauce (opcjonalnie)
- 15 g lump sugar
- 20 g fish sauce
- 1 ½ tsp salt
- 100 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 732 mg
Alternatywne przepisy
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 godz. 10 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35min
Rice Wine Chicken
30min
XO sauce
1óra 50p
Olive Vegetable Rice
1h 5min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min