Urządzenia i Akcesoria
Pork Trotter Jelly
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz.
10 portions
Składniki
-
water2300 g
-
pork trotter with skin and bone, cut in pieces (3 cm)800 g
-
pig‘s skin fat trimmed250 g
-
fresh ginger15 g
-
cloves2
-
star anise1
-
bay leaf1
-
dark soy sauce20 g
-
oyster sauce (opcjonalnie)20 g
-
lump sugar15 g
-
fish sauce20 g
-
salt1 ½ tsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)100 g
-
fresh coriander leaves only, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
732 mg
Białko
21 g
Kalorie
1975 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hakka Yam Abacus
20 Min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Braised pork belly
55 Min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Steamed Tapioca Kuih
50 Min
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 Std. 25 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.