Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2300 g water
- 800 g pork trotter, with skin and bone, cut in pieces (3 cm)
- 250 g pig‘s skin, fat trimmed
- 15 g fresh ginger
- 2 cloves
- 1 star anise
- 1 bay leaf
- 20 g dark soy sauce
- 20 g oyster sauce (opcjonalnie)
- 15 g lump sugar
- 20 g fish sauce
- 1 ½ tsp salt
- 100 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 732 mg
Alternatywne przepisy
Spring onion pork ribs
1h
Lotus Leaf Glutinous Rice
1sa 35 dk
Hakka Yam Abacus
20min
Braised pork belly
55 min
Yam Rice
45 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Sesame Crème
10min
Korean Ginseng Chicken
1h 10 min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1u. 50min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min