Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 75 g silken tofu, shredded
- 10 g fresh bamboo shoots, shredded
- 10 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften, shredded
- 30 g pork tenderloin, cut in thin strips
- 10 g carrots, shredded
- ½ tsp dark soy sauce
- ½ tsp salt
- 1 tbsp potato starch
- 1 tbsp water
- 1 egg, lightly beaten
- 2 tbsp black rice vinegar
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp sesame oil
- 2 spring onions, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Summer seafood soup
45min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Chicken porridge with century egg
30min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Spicy Bean Curds
1 Std. 15 Min
Stir-fried vegetables
10 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Teochew Seafood Porridge
45min
Nasi Lemak
45min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Curry chicken
1 Std.
Sambal Petai Prawns
20 Min