Urządzenia i Akcesoria
Hot and sour soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portion
Składniki
-
water500 g
-
silken tofu shredded75 g
-
fresh bamboo shoots shredded10 g
-
dried shiitake mushrooms soaked to soften, shredded10 g
-
pork tenderloin cut in thin strips30 g
-
carrots shredded10 g
-
dark soy sauce½ tsp
-
salt½ tsp
-
potato starch1 tbsp
-
water1 tbsp
-
egg lightly beaten1
-
black rice vinegar2 tbsp
-
ground white pepper½ tsp
-
sesame oil1 tsp
-
spring onions chopped2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
410 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30 min
Mapo tofu
15 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
Stir-fried vegetables
10 min
Mushroom Meat Sauce
50 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Teochew Seafood Porridge
45 min