Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 75 g silken tofu, shredded
- 10 g fresh bamboo shoots, shredded
- 10 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften, shredded
- 30 g pork tenderloin, cut in thin strips
- 10 g carrots, shredded
- ½ tsp dark soy sauce
- ½ tsp salt
- 1 tbsp potato starch
- 1 tbsp water
- 1 egg, lightly beaten
- 2 tbsp black rice vinegar
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp sesame oil
- 2 spring onions, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Mapo tofu
15 min
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
4h 10min
Curry chicken
1h
Stir-fried vegetables
10min
Summer seafood soup
45min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Dried Shrimp Sambal
55min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min