Gâteau individuel chocolat et fraises

Gâteau individuel chocolat et fraises

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
7 portions

Składniki

  • 140 g de chocolat noir 70% en morceaux
  • 160 g de beurre en morceaux
  • 350 g de sucre
  • 4 oeufs
  • 160 g de farine de blé
  • 5 g de poudre de cacao
  • ½ sachet de levure chimique
  • 1 pincée de sel
  • 250 g de crème, min. 30% M.G. froide
  • 30 g de confiture de fraises
  • 5 gouttes de colorant alimentaire
  • du sucre glace
  • 7 fraises en tranches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 751 kcal / 3142 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 41.7 g
Węglowodany 84.7 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...