Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 160 g de beurre, en morceaux
- 350 g de sucre
- 4 oeufs
- 160 g de farine de blé
- 5 g de poudre de cacao
- ½ sachet de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 250 g de crème, min. 30% M.G., froide
- 30 g de confiture de fraises
- 5 gouttes de colorant alimentaire
- du sucre glace
- 7 fraises, en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3142 kJ / 751 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 84.7 g
- Tłuszcz
- 41.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limonade d'automne/Sangria vierge
35 dk
Délice d'été pêche-abricot
Brak ocen
Masque de carnaval
1 godz. 45 min
Gâteau d'Halloween au potiron
4sa
Sabayon classique
15 Min
Galette des Rois à la frangipane
50 dk
Vin chaud
15 Min
Meringues fantômes
12 godz. 25 min
Goulash de boeuf et boulettes de pain
1 godz. 30 min
Cassolette de poulet et de lard
1 Std. 10 Min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40 dk
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2h