Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 160 g de beurre, en morceaux
- 350 g de sucre
- 4 oeufs
- 160 g de farine de blé
- 5 g de poudre de cacao
- ½ sachet de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 250 g de crème, min. 30% M.G., froide
- 30 g de confiture de fraises
- 5 gouttes de colorant alimentaire
- du sucre glace
- 7 fraises, en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3142 kJ / 751 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 84.7 g
- Tłuszcz
- 41.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glaçage
5 min
Dip au fromage végan
Brak ocen
Mini monstres
Brak ocen
Muffins aux champignons et au chocolat
1h
Glace Skyr, vanille et framboise (allégée en matières grasses)
10 godz. 15 min
Galette des rois pomme-cannelle
3h
Soupe mystère
45min
Gâteau marbré
2h 10min
Sucettes glacées à la fraise
12 godz. 15 min
Sandwich glacé
Brak ocen
Cupcakes "cerveaux"
1h 40min
Glace au chocolat
12h