Cheesecake au chocolat blanc

Cheesecake au chocolat blanc

4.3 12 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
12 portions

Składniki

Biscuit au chocolat
  • 150 g de farine blanche
  • 40 g de sucre
  • 30 g de poudre de cacao
  • ¼ c. à café de sel
  • 90 g de beurre en cubes, et plus pour graisser
  • 1 oeuf, de taille moyenne (53-63 g)
  • de la farine blanche pour saupoudrer
Base du cheesecake
  • 50 g de beurre en cubes, et plus pour graisser
Coulis de framboises
  • 125 g de framboises
  • 50 g de sucre
  • 1 c. à café d'eau (opcjonalnie)
Garniture du cheesecake
  • 380 g de chocolat blanc en morceaux ou en callets
  • 90 g de crème double (env. 48% M.G.)
  • 500 g de fromage frais à tartiner
  • 150 g de sucre en poudre
  • 4 oeufs, de taille moyenne (53-63 g)
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 589 kcal / 2464 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...