Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 50 g de poudre de cacao (tout type)
- 400 g de lait entier
- 200 g de crème, min. 30% M.G.
- 150 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'oeufs
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 godz.
Smoothie
5 Min
Crème caramel
5 Std. 30 Min
Glace à la vanille
12h
Mousse au chocolat
3h 20min
Sorbet citron
8 Std. 30 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Baguette
3 godz. 45 min
Mayonnaise
5 Min
Glace aux fruits
5 Min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 min
Pâte de base pour pain
24 Std. 5 Min