Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 50 g de poudre de cacao (tout type)
- 400 g de lait entier
- 200 g de crème, min. 30% M.G.
- 150 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'oeufs
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte de base pour pain
24 Std. 5 Min
Glace aux fruits
5 min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Mousse glacée aux fruits rouges
10 Min
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Sorbet aux fruits
10 Min
Mayonnaise
5 min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min
Glace à la vanille
12h
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 godz.
Baguette
3 Std. 45 Min
Glace au caramel salé
14 godz.