Urządzenia i Akcesoria
Glace au chocolat
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions
Składniki
-
100 g de chocolat noir 70% en morceaux
-
50 g de poudre de cacao (tout type)
-
400 g de lait entier
-
200 g de crème, min. 30% M.G.
-
150 g de sucre en poudre
-
4 jaunes d'œufs
-
1 pincée de sel (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1291 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ma cuisine au quotidien
133 Przepisy
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Pâte de base pour pain
24 Std. 5 Min
Glace aux fruits
5 Min
Baguette
3 Std. 45 Min
Mayonnaise
5 Min
Sauce tomate
40 Min
Cookies aux pépites de chocolat
50 Min
Brownies
50 Min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 Std.
Glace à la vanille
12 Std.
Glace au caramel salé
14 Std.
Pain de campagne
2 Std.
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 Min