Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 30 g de farine de blé
- 250 g de lait
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de fonds d'artichaut, cuits et coupés en morceaux
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 939 kJ / 225 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de courge
1 Std.
Tagliatelles au poireau et aux coques
45min
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1hod. 20min
Cannellonis à l'artichaut, sauce tomate
1 Std. 35 Min
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1hod. 20min
Tortilla aux pois gourmands
45min
Tarte asperge-ricotta
1hod. 25min
Lasagne au potiron et chèvre frais
1 Std.
Chou-fleur en soufflé
55 Min
Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette
1 Std. 15 Min
Poivron farci au risotto de romarin
1 Std. 15 Min
Soufflé de potiron aux épices douces
1 Std.